Den nya träningsanläggningen ligger precis intill Gislebadet. Här finns en hinderbana med ett tiotal hinder och ett utegym.
Den nya träningsanläggningen ligger precis intill Gislebadet. Här finns en hinderbana med ett tiotal hinder och ett utegym.
Foto: Malin Nilson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Ny hinderbana med utegym


GISLAVED. Alla som tänker avge ett hälsosamt nyårslöfte kan nu få lite extra hjälp på traven. Lagom till årsskiftet har Gislaveds kommun nämligen satt upp en ny hinderbana och ett utegym på Gisleområdet.

Idén till en hinderbana och ett utegym som är öppet för alla kom från gymnasieeleven Alida Turkovic, som gjorde praktik på Gislaveds kommun. Hon gjorde en undersökning bland 70 gymnasietjejer och fick idén om att just en sådan här anläggning skulle möta deras önskemål. Satsningen görs inom ramen för spontanidrottsanläggningar, som fritidnämnden har avsatt medel för. Det här blir den första i sitt slag i kommunen.

– Spontanidrottsplatserna som finns idag tilltalar framförallt killar. Vi ville ha något som lockar tjejer. Det föll sig naturligt när vi fick de tankarna från en så bred målgrupp, säger Anna Gamlén, fritidschef i kommunen.

Anläggningen består av en hinderbana med ett tiotal hinder som armgång, nät och en vägg som man ska ta sig över. Hindren har olika svårighetsgrader och både balans och styrka utmanas. På gymmet kan man göra klassiska övningar som knäböj, axelpress och bänkpress. Anna Gamlén tror det är mycket som kan locka folk med den här typen av träning.

– Dels att det är lättillgängligt, sedan att det är sånt som ligger i tiden. Vi har fått mycket positiva synpunkter på det här, jag tror det kan bli ett bra tillskott för både skola, allmänhet och föreningsliv. Det går helt klart i linje med ökad folkhälsa.

Både hinderbanan och utegymmet är gratis och det går inte att boka anläggningen. Kostnaden för kommunen blir 500 000 kronor. I skrivande stund återstår en del arbete innan det är helt klart, men planen är att det ska vara helt färdigt och att stängslen som spärrat av platsen ska tas bort innan jul.

– Vi får bort dem så alla kan infria sina nyårslöften, säger Anna Gamlén.


Publicerad: 20. Desember 2016 12:15
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Västbo Andan

Startsidan just nu
EFTERTEXTBANNERS