Locomotive GT släpper musikvideo
Locomotive GT beskriver sin musik som partyrock. Ingen ska stå still när de spelar.
Foto: Håkan Starck
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Locomotive GT släpper musikvideo


BURSERYD/SMÅLANDSSTENAR. De är utflyttade till alltifrån Stockholm till Köpenhamn. Men samlingspunkten är fortfarande Burseryd och Smålandsstenar för bandet Locomotive GT. Nu släpper de sin första musikvideo och singel.

Historien började 2014 med att Peter ”Z” Bergwall fick reda på att Bokskogen skulle rivas om ingen tog över det. Peter, som är engagerad i bland annat samhällsföreningen, tyckte det var synd att nöjesstället skulle gå i graven.

– Jag ville åtminstone få till en brakfest som avslutning.

Han fick en idé om att göra en räddningsaktion och för det behövde han ett band. Han skrev på Facebook att han hade ett band, men att han saknade några medlemmar. Och den valsen gick hem. Först att haka på blev brodern Henry ”Z” Stevenius, som trots att även han sysslat med musik i många år aldrig spelat ihop med Peter tidigare. Han blev bandets basist och fick äntligen användning av bandnamnet Locomotive GT, som han kommit på 40 år tidigare. Nästa man in blev trummisen Mathias Johansson, som Peter spelat med förr. Sångaren Markus Engström hade bröderna fastnat för under en spelning på hotellet i Smålandsstenar och nu fick de även med honom. Även gitarristen Patrik Ferdinandsson var med första tiden. Alla medlemmarna har koppling till trakten och engagemanget för bygden är en stark drivkraft.

– Det är egentligen hemvändargänget. Alla kände på något sätt för Bokskogen och hembygden, säger Peter.

Spelningen blev lyckad, trots regn drog det mycket folk och bandet fick positiv respons. Det ledde till fler spelningar, med hjälp av arrangörerna Lucas Söderberg och Håkan Waxegård. Numera spelar även Peter och Henrys systerson Andreas ”Z” Eriksson, som är professionell musiker, gitarr i bandet. De har hunnit spela med bland annat Micke Syd från Gyllene tider, Nick Borgen, Tommy Ekman från Style och Idolvinnaren Martin Almgren. Trots att Peter och Markus är de enda som bor kvar i hemtrakterna så har bandet regelbundna spelningar och repar ungefär varannan månad hemma i Burseryd.

– De är fantastiska musiker och framförallt fantastiska människor. Det blir mycket skoj och garv, säger Peter.

På sina framträdanden har de hyllats för sin tolkning av ”Burning love” och det är den som de nu släpper video till, i samarbete med Västboandan. I videon kan man se klipp både från Bokskogen och sommarfesten i Smålandsstenar i somras. Målet har varit att förmedla lite av livekänslan.

– De här gitarriffet är publikfriande. När man spelar det live kan man hålla på i en halvtimme, folk slutar inte hoppa. Vi har gjort videon för att det är roligt, jag hoppas det syns. Det är jättekul om det händer något med den, annars är det ett minne för livet. En upplevelse till i vår scrapbook i hjärnan.

Se videon till Burning love här! 

 

 


Publicerad: 14. Desember 2016 09:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Västbo Andan

Startsidan just nu
EFTERTEXTBANNERS