Foto: Mostphotos
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Brandbil och ambulans krockade under utryckning

Blixthalka på platsen


GISLAVED. Det råder för närvarande blixthalka i Östergötland och i Jönköpings län. Det är med stor sannolikhet orsaken till det kaos som råder på väg 26 just nu, där en ambulans och en brandbil krockat.

Olyckan kom in till 112 vid 16-tiden. Det handlade då om en personbil som hade kört in i mitträcket på väg 26 i närheten av Gislaved.

– Det är extremt halt på vägen och när en brandbil anlände till olycksplatsen körde den in i en ambulans, enligt de uppgifter vi har nu, säger Lars-Göran Nilsryd som är vakthavande befäl för polisen i Jönköping och Östergötland.

Enligt de uppgifter som finns just nu skadades ingen vid den första olyckan och ingen har heller behövt föras till sjukhus efter att brandbilen kört in i ambulansen.

– Däremot måste personbilen, ambulansen och brandbilen alla bärgas från platsen, så det är minst sagt rörigt, konstaterar Lars-Göran Nilsryd.

Han berättar att det är varning för mycket halt väglag i regionen. Just nu snöar det, högre temperaturer gör att det kommer att övergå i regn. Sedan kommer det åter att frysa på i natt.

– Om man måste ge sig ut på vägarna måste man ta det försiktigt, uppmanar Lars-Göran Nilsryd.


Publicerad: 03. Januar 2017 16:27
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Västbo Andan

Startsidan just nu
EFTERTEXTBANNERS